Hlavní obsah

Italský houslista má právo bránit svůj nástroj revolverem

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Šestatřicetiletý italský houslista Mateo Fedeli dostal od úřadů povolení k držení zbraně, aby tak mohl chránit své stradivárky v ceně neuvěřitelných 195 miliónů korun. Houslista, který cestuje se svým nástrojem po celé Itálii a koncertuje, tak chrání svůj poklad revolverem 357 Smith and Wesson Magnum.

Foto: Profimedia.cz

Všechny housle z dílny Amati Stradivariho jsou dnes neobyčejně cenné.

Článek

Matteo Fedeli má okolo sebe bodyguardy, ať se hne kamkoliv. Svůj nástroj totiž má neustále u sebe. Každou cestu, na kterou se s bodyguardy vydává, úzkostlivě plánuje a vždy bedlivě hlídá, zda ho někdo nesleduje.

I na koncerty Fedeliho vždy doprovází ozbrojená eskorta. "Naštěstí jsem své magnum ještě nemusel nikdy použít. Ale jistě je to dobrý zastrašovací prostředek," uvedl houslista.

Bodyguardi v případě nebezpečí vytvoří lidskou bariéru

"Jednou jsem koncertoval a publikum se začalo dostávat poměrně blízko mně a mým houslím. Moji strážci okolo mě však velmi rychle vytvořili lidskou bariéru," informoval o zajímavých zkušenostech Matteo Fedeli.

"Každý, kdo by se mi pokusil tento vzácný nástroj ukrást, tak by byl docela hloupý. Má v sobě zabudované satelitní alarmy a navíc to není jeden z předmětů, který byste vzali a šli ho prodat do nějaké aukce, aniž by to zůstalo bez povšimnutí," dodal Fedeli.

Reklama

Výběr článků

Načítám