Hlavní obsah

Kvůli světové krizi přijede královna na Slovensko ve starých šatech

– LONDÝN

Světová ekonomická krize dolehla i na Buckinghamský palác. Královna Alžběta II. přijala speciální šetřící opatření a při návštěvě Slovinska a Slovenska se objeví ve starých šatech. Nikdy dříve přitom britská panovnice nepoužila při návštěvě cizí země kostým, který by už měla předtím na sobě.

Článek

Pracovníci Buckinghamského paláce deníku Daily Telegraph prozradili, že si královna nekoupila na státní banket v Lublani nový kostým, ale bude mít formální obleček vyrobený z látky, kterou dostala před dvaceti lety. Jedná se o zlatý, stříbrný a šedý brokát, který obdržela při návštěvě Blízkého východu.

Dosud byla látka uschována ve skladišti ve speciálním obalu. Šaty před pár dny ušili královnini krejčí pracující přímo v paláci.

„Královna byla vždy hospodárná a je dobře známá svou politikou šetření energie po celém paláci. Kdekoli je to možné, členové královské rodiny se snaží recyklovat věci, které vlastní, aby ušetřili peníze, pokud je to možné. Vždycky se ujistí, že zhasli světla, než opustí místnost. Královská princezna je proslulá tím, že používá opakovaně své oblečení a o vévodovi z Edinburghu se psalo, že nosí stejné kalhoty, které si nechal ušít před jednapadesáti roky,“ uvedla pro list mluvčí Buckinghamského paláce.

Během návštěvy Slovinska a Slovenska pak královna údajně bude mít na sobě dva další outfity, které už nosila dříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám