Hlavní obsah

VIDEO: Za předměty z Titaniku dostala desetkrát víc, než čekala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Millvina Deanová je poslední žijící pasažérkou z Titaniku. Je jí devadesát šest let a žije v domově důchodců. Už jí ale došly peníze, a proto se rozhodla prodat cennosti, které jí připomínají nešťastnou plavbu parníkem. Předměty se nakonec vydražily za 31 150 liber. Millvina Deanová přitom doufala, že získá tři tisíce liber.

Foto: ČTK

Titanic byl největší lodí své doby, na délku měřil 259,83 metru.

Článek

V aukci Deanová vydražila kufr s oblečením, který její rodina dostala po katastrofě od obyvatel New Yorku. Dále také dopisy o odškodném pro svou matku z podpůrného fondu Titaniku a několik raritních reprodukcí lodi včetně té, na níž opouští přístav v Southamptonu.

Důchodkyně se po zlomenině kyčle přestěhovala do soukromého domova důchodců na jihu Anglie. „Nejsem schopná žít sama ve svém domě,“ řekla listu Southern Daily Echo a dodala: „Prodávám vše, za co jde získat peníze, abych si zaplatila pobyt v domově.“

Deanové byly dva měsíce, když se Titanic po nárazu na ledovec potopil v severním Atlantiku. Její rodina cestovala ve třetí třídě a chystala se emigrovat do Kansasu. Zachránila se spolu s bratrem a matkou, otec stejně jako dalších více než 1500 lidí nepřežil.

Deanová se stala poslední žijící cestující z lodi poté, co loni zemřela Barbara Daintonová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám