Hlavní obsah

Opilý poník skočil šipku do bazénu

Novinky, jky
LONDÝN

S alkoholismem koní je to již na pováženou. Po tragickém případu v Rumunsku se stal o mnoho komičtější v Anglii. Opilý poník jménem Fat Boy (Tlusťoch) spadl po hlavě do bazénu poté, co hodoval na zkvašených jablkách. Celá událost se odehrála ve vesnici Newquay v hrabství Cornwall. Kůň utekl ze své stáje, dostal se na zadní zahradu své majitelky Sarah Penhaligonové a spořádal tam desítky ba možná stovky hnijících jablek.

Foto: Profimedia.cz

Poníkovi se zachtělo zkvašených jablek. Ilustrační foto.

Článek

Tlusťoch se pak prý nějakou dobu motal po zahradě a nakonec ztratil rovnováhu, když se chtěl napít z bazénku a nechtě do něj po hlavě spadnul. Informoval o tom deník Daily Mirror.

Osmadvacetiletá Sarah se probudila poté, co uslyšela hlasité šplouchnutí. Když přiběhla k bazénu, spatřila zmateného poníka, který stál v mělké části bazénu. Sarah si nebyla vůbec vědomá toho, že by mohl být kůň opilý, a tak ho až do příjezdu pomoci pro uklidnění krmila dalšími jablky, tentokrát už ne shnilými. Po chvíli si však uvědomila, jak se asi událost seběhla.

"Když jsem se podívala z domu, v přítmí jsem viděla v bazénu nějaké obrovské zvíře. Chvíli jsem si říkala, že je v bazénu možná Bestie z bodminských bažin. Byla jsem vyděšená, ale když jsem se podívala pořádně, uvědomila jsem si, že je to můj poník," uvedla Penhaligonová.

Volala nouzovou linku

"Neměla jsem vůbec ponětí co dělat. Komu zavoláte, když vám spadne kůň do bazénu? Vytočila jsem tedy nouzovou linku a ptala se koho mám volat, jednoduše jsem nevěděla. Prostě jsem měla koně v bazénu a potřebovala pomoc," vzpomínala Sarah.

"Policie s hasiči dorazila na místo až později, ale plně vybavená. Dvě hodiny stavěli hasiči mechanismus, kterým vytáhli Fat Boye z bazénu. S pomocí dalších mužů ho pak vytáhli z bazénu, již o mnoho střízlivějšího," smála se jeho majitelka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám