Hlavní obsah

Čínský učitel chce doplout na Tchaj-wan na loďce z papíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Pingpongové pálky místo pádel a loď z papíru slepená moučným lepidlem - to je dopravní prostředek, na němž chce čínský vysokoškolský učitel Ču Ja-lin doplout na ostrov, který je pod správou Tchaj-wanu. Uvedla to agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Profesor Ču doufá, že jeho dobrodružná plavba pomůže vylepšit mírové vztahy mezi Tchaj-wanem a Čínou

Článek

Ču Ja-lin, který pochází z provincie S'-čchuan na jihozápadě Číny, už na své lodi zvládl 800 metrů dlouhou testovací plavbu podél pobřeží u přístavu Sia-men. Odtud se chce 31. října vydat na šest kilometrů dlouhou cestu k ostrovu Ťin-men, který je pod kontrolou Tchaj-wanu od konce občanské války v roce 1949.

Profesor Ču doufá, že jeho dobrodružná plavba pomůže vylepšit mírové vztahy mezi Tchaj-wanem a Čínou, která neuznává tchajwanskou svrchovanost a ostrov považuje za svou vzbouřeneckou provincii. Ze zpráv ale zatím nevyplývá, zda Tchaj-wan s přistáním papírového plavidla na ostrově Ťin-men souhlasí.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Kypru objevili 2350 let starý vrak lodi

Podmořští archeologové objevili u pobřeží Kypru trosky starověké obchodní lodě, která vezla vzácné amfory s vínem. Podle vědců patří vrak, pocházející ze 4....

Nejprodávanější celebritou je Angelina Jolie

Tvář Angeliny Jolie na přebalu je pro vydavatele časopisů jistou výhrou, herečka má totiž ze všech celebrit nejprodávanější obličej. Tvrdí to časopis Forbes,...

Výběr článků

Načítám