Hlavní obsah

Americká dívka si změnila jméno na "Zrušte pitvy"

ASHEVILLE (USA)

Můžete jí říkat CutoutDissection nebo zkráceně Cutout, ale neříkejte jí Jennifer. Devatenáctiletá Američanka, dříve známá jako Jennifer Thornburgová, si nechala legálně změnit jméno na Cutout Dissection (Zrušte Pitvy), aby tak protestovala proti školním pitvám zvířat, píše agentura AP.

Článek

Jméno si do matriky nechala zapsat jako internetovou adresu stránek organizace Lidé pro etické zacházení se zvířaty (PETA), která vede kampaň proti pitvání zvířat. "Obvykle musím zopakovat své jméno několikrát, když se představuju někomu novému," řekla Cutout novinářům. "Ale jakmile lidé zjistí, jak se jmenuju, začnou se zajímat o to, co na těch internetových stránkách je."

Absolventka střední školy v Asheville v Severní Karolíně se zapojila do hnutí proti pitvám zvířat poté, co měla v rámci výuky rozřezat kuřecí křídlo. Z pitvy kuřete jí bylo zle, a proto na střední škole prosadila možnost, aby studenti požádali o alternativní úkol, pokud s pitvami nesouhlasí.

Přestože se už legálně jmenuje CutoutDissection.com, pro většinu rodiny prý pořád zůstává Jennifer. "Chvíli mi to potrvá, než si zvyknu," říká její otec Duane Thornburg. "Pro mě je to pořád Jennifer. Ale chápu, proč to udělala. A věřte tomu nebo ne, naprosto to respektuju."

Reklama

Související témata:

Související články

Rodiče vysoudili pro syna křestní jméno Lego

Rodiče malého chlapce ve švédském městě Uppsala prosadili pro svého novorozeného syna křestní jméno Lego. Původně sice úřady jejich netradiční žádost zamítly,...

Výběr článků

Načítám