Hlavní obsah

Zahrádkář musí sundat ostnatý drát, aby si zloději neublížili

– LONDÝN
Novinky, jky

Britský zahrádkář Bill Malcolm (61) z vesnice Marlbrook umístil okolo své zahrady ostnatý drát, aby tak chránil svůj majetek před nezvanými hosty. Nyní mu místní zastupitelstvo oznámilo, že musí drát odstranit, aby si případní zloději neublížili. I přes časté návštěvy zlodějů musí Malcolm na základě "zdravotních a bezpečnostních opatření" drát sundat.

Foto: Václav Jirsa, Lukáš Táborský a Petr Hloušek, Právo

Zahradu si nemůžete hlídat tak, jak se vám zlíbí. Ilustrační foto

Článek

Bill Malcolm vztyčil ochranný prvek okolo své zahrady poté, co ji zloději navštívili třikrát během pouhých čtyř měsíců a ukradli mu zahrádkářské nástroje za více než 9 000 korun. A aby toho nebylo málo, totálně mu zničili záhon s bramborami.

"Je to absolutně šílená situace. Chtěl jsem akorát chránit svůj majetek, ale musel jsem drát sundat, aby se zloděj náhodou nepoškrábal. Všechny argumenty, které jsem jim dával, však zcela ignorovali. Šlo o jediné vlákno drátu ve výšce jednoho metru. Není to jako bych si kolem zahrady udělal vodní příkop plný piraň a obklopil si zahradu dvoumetrovým železným plotem," zlobil se Malcolm.

Mluvčí tamějšího zastupitelstva si ale trvala na svém: "Co se týče ostnatého drátu, opravdu musíme žádat jeho odstranění či ho následně z bezpečnostních a zdravotních důvodů odstranit sami. Ohrožuje veřejnost. Pokud má obyvatel pozemku problém se zabezpečením, nechť kontaktuje místní policii."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám