Hlavní obsah

Blesk: Ďuričko se stýkal s Talmanovou

Bohumíru Ďuričkovi, který podle policie zavraždil Václava Kočku ml., se líbila partnerka premiéra Mirka Topolánka Lucie Talmanová. Uvažoval o tom, že by s ní chtěl žít, ona ho ale odmítla, uvedl Blesk.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Místopředsedkyně Sněmovny Lucie Talmanová (ODS)

Článek

Bohumír Ďuričko se velmi dobře znal s českými politiky. Přátelil se i s Lucií Talmanovou. Existují fotografie, na nichž se objevují různí politici z ODS spolu s Bohumírem Ďuričkou. Ty teď šíří ČSSD.

Syn provozovatele Matějské pouti Václav Kočka mladší byl zastřelen v pražské restauraci v noci na pátek. Podle šéfa pražské kriminálky Milana Jindráka šlo o nešťastnou událost, o spojení emocí s alkoholem.

"Seděl jsem vedle pana Ďurička, v tu chvíli se k němu přiklonil mladý Kočka a něco mu šeptal do ucha. To muselo být něco drastického, že Ďuričko zareagoval tak hrozně zkratkovitě. Já jsem se otočil ke své přítelkyni, abych je neposlouchal. Najednou jsem uslyšel dva nebo tři výstřely za mými zády. Otočil jsem se a viděl ležícího Kočku s dvěma krvavými skvrnami na hrudi. Nemohu říct, jestli střílel, nebo nestřílel Ďuričko," řekl Právu svědek z restaurace.

Kdo je Bohumír Ďuričko

Podnikatel Bohumír Ďuričko (55) je registrovaný v seznamech komunistické státní bezpečnosti jako agent. Před listopadem Ďuričko pracoval na ministerstvu zahraničního obchodu.

Z 80. let pocházejí jeho kontakty s Jiřím Paroubkem, tehdejším náměstkem ředitele Restaurací a jídelen. Od podniku si Ďuričko pronajímal restaurace i po revoluci.

Do povědomí veřejnosti se Ďuričko dostal kvůli tzv. Kubiceho zprávě, kde se v souvislosti s ním hovořilo o pohlavním zneužívání. Ďuričko to označil za lež a domáhal se omluvy.

Dodal, že on i ostatní byli lehce podnapilí včetně pana Ďurička, všichni společně pili vodku. Nevšiml si ale, že by skutku předcházela hádka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám