Hlavní obsah

Soud zakázal distribuci záběrů operace prsou modelky Anny Smithové

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Soud v Los Angeles zakázal texaskému plastickému chirurgovi Geraldu Johnsonovi distribuci videozáznamu operace, při níž si bývalá striptérka a modelka Anna Nicole Smithová nechala v roce 1994 zvětšit poprsí. Justice tak učinila tečku za vleklým sporem mezi správcem pozůstalosti Smithové Howardem K. Sternem na jedné straně a Johnsonem na straně druhé ohledně možnosti zveřejnění nahrávky zákroku.

Článek

Smithová, která proslula i sňatkem s o 63 let starším miliardářem J. Howardem Marshallem, zemřela loni ve věku 39 let na předávkování prášky na spaní.

Howard tvrdil, že Johnson pořídil videozáznam z operace bez souhlasu Smithové, a proti záměru jeho zveřejnění podal žalobu. Chirurg se ale bránil tím, že se každá operace nahrává, o čemž prý pacienti vědí a s tímto postupem souhlasí pod podmínkou, že záběry zůstanou důvěrné po celou dobu jejich života. Tato dohoda podle něj znamená, že po úmrtí Smithové už lze nahrávku zveřejnit.

Zákaz platí natrvalo

Soudce Mitchell Beckloff to ale svým verdiktem znemožnil a navíc vydal trvalé nařízení, kterým Johnsonovi zakázal prodej, distribuci či jakékoli jiné šíření videozáznamu se Smithovou kdykoli v budoucnosti.

Kolem Smithové se vlečou i jiné soudní spory - týkají se rozsáhlého majetku, který zdědila po Marshallovi. Ten se seznámil se Smithovou, když tančila v jednom striptýzovém baru. V roce 1994 se vzali, ale o rok později Marshall zemřel. V závěti odkázal manželce velké bohatství, proti čemuž se ohradili jeho příbuzní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám