Hlavní obsah

Kvůli manželům vážícím 240 kilogramů nemohlo vzlétnout letadlo

Psal se rok 2005 a manželé Alan a Jan Coupovi vážili dohromady 240 kilogramů. Patřili k nejobéznějším Britům, kteří se toho roku dostali do trapné situace. Při odletu na dovolenou je letušky musely požádat, aby si přesedli na palubě tak, aby mohlo letadlo vzlétnout od země. Trapná situace je přinutila změnit životní styl, během něhož společně zhubli 80 kilogramů.

Článek

Alan Coupe se při osudném odletu musel přesunout do přední části letounu. Vážil 130 kilogramů a letadlo nebylo schopno se odlepit od asfaltu na dráze. „Nemohli jsme uvěřit, že jsme příliš těžcí na to, aby letadlo vzletělo.

Letuška nás požádala, aby jeden z nás vstal a přešel dopředu, takže se Alan dobrovolně nabídl přesunout, za což jsem mu byl vděčná, protože jsem se tak styděla, že bych nemohla ani vzhlédnout,“ vzpomínala na cestu ze Southamptonu do Guernsey Jan Coupová, která tehdy cestovala ještě se synem Chrisem.

Provozovatelé hotýlku byli zvyklí cpát se v noci rychlým občerstvením, po trapné zkušenosti změnili jídelníček a dodnes se jim podařilo 80 kilogramů shodit.

„Už se nemusím vůbec stydět, když vstupuji na palubu letadla, všichni se cítíme tak skvěle, že teď můžeme cestovat kolem celého světa a nikoli autobusem,“ dodala Coupová pro Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám