K nejoblíbenějším surovinám autora patří varlata z býků, koní a pštrosů, v knize lze ale nalézt i recepty z genitálií prasat či krocanů.

„Při přípravu pokrmů jsou vhodná jakákoli varlata, samozřejmě s výjimkou lidských,“ tvrdí podle agentury AFP Erovič, jenž si na živobytí vydělává prostřednictvím firmy na výrobu lékařských přístrojů.

„Varlata nejprve 30 až 45 minut propláchněte,“ radí autor v receptu pro přípravu speciální paštiky. Ke zhotovení varlat na klasický způsob, při němž se surovina nakrájí na jemné plátky, zase radí, že je nutné mít dobře nabroušený nůž.

Ačkoli britský vydavatel hodnotí Erovičovo dílo jako první kuchařku tohoto druhu na světě, není požívání těchto zvířecích orgánů ničím neobvyklým. Například v Číně nebo v Srbsku je varlatům připisován silný afrodiziakální účinek.

„Platí to hlavně pro varlata z hřebců a ovcí,“ tvrdí Erovič, jenž každoročně pořádá ve své vlasti mistrovství světa ve vaření z genitálií.