Hlavní obsah

Ochránci zvířat brojí proti dojení krav, ve zmrzlině chtějí mateřské mléko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Organizace PETA bojuje za práva zvířat a humánní zacházení s nimi především, to nakonec vyplývá z jejího anglického názvu skrytého pod zkratkou. Lidé z této organizace se však teď rozhodli, že nehumánní je i dojení krav a vyzvali amerického výrobce zmrzliny Ben & Jerry´s, aby přestal kravské mléko při výrobě lahodného krému používat.

Foto: Profimedia.cz

V létě není nad dobrou zmrzlinu.

Článek

Náhradou má být za nejdůležitější složku zmrzliny mléko mateřské, které prý ochotně poskytnou mladé matky.

PETA napsala otevřený dopis zakladatelům společnosti Benu Cohenovi a Jerrymu Greenfieldovi. Podle členů organizace je používání kravského mléka nezdravé a navíc je dojení kruté vůči stračenám.

„Je nám jasné, že tato idea je tak trochu absurdní, a že uplatnění v praxi vzbudí napětí. Ale ve stejnou chvíli je stejně absurdní také to, že pijeme mléko krav,“ uvedla Ashley Byrnová, koordinátora kampaně organizace PETA.

„Mléko krav má dlouhodobě pozitivní účinky na zdraví člověka a je dokázáno, že je bezpečné a zdravé a důležitou součástí amerického jídelníčku již celé generace,“ odpověděl organizaci mluvčí společnosti Ben & Jerry´s Leon Berthiaume.

Anketa

Jedli byste zmrzlinu, kdyby byla vyráběna z mateřského mléka?
ano, nevadilo by mi to
5,9 %
nevím, záleželo by na chuti
8 %
ne, ta myšlenka je mi odporná
86,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1521 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám