Hlavní obsah

OBRAZEM: Diorova zima září barvami

Právo, jaro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Milovníkům luxusu připravil v pátek 26. září večer další nezapomenutelný zážitek věhlasný módní dům Christian Dior. V noblesním prostředí Chateau Mcely poprvé oficiálně představil českému publiku kolekci čtyřiceti aktuálních modelů na zimu a společenskou sezónu 2008/2009.

Článek

Geometrické tvary, linie ve tvaru písmene A, natupírované účesy, zdobné čelenky, originální výšivky… kdo by nepoznal sladká 60. léta, kterými se i letos nechal inspirovat její tvůrce, Diorův dvorní návrhář John Galliano.

Foto: 2media.cz

Už vloni k 60.výročí založení luxusní značky potvrdil, že klasika, s kterou Christian Dior slavil své první poválečné úspěchy, je stále aktuální. „Inspirace 60. lety je pro naši zimní kolekci určující, pořád vycházíme z tradice a historie značky Dior. John Galliano dobře ví, jak udržet kontinuitu,“ říká spokojeně manažerka pražského Boutique Christian Dior Jana Maříková.

A protože 60. léta byla hodně výrazná, Diorova zimní kolekce doslova září barvami jako je oranžová, fuchsiová, zelená, růžová či tyrkysová. Převládají v ní tříčtvrteční rukávy, často doplněné elegantními dlouhými rukavicemi a klobouky. Vše dokonale sladěné v okouzlujících kombinacích. „Střihy modelů podtrhují ženské linie, nad kalhotami jasně vládnou šaty, sukně odhalují krásu ženských nohou… přesně, jak to měl Christian Dior rád,“ usmívá se manažerka.

Foto: 2media.cz

Na přehlídce tak byly jak modely k dennímu nošení s luxusními kožichy přes společenské šaty a kostýmy až po grandiózní večerní róby doplněné šperky Dior z kolekce Milly Carnivora.

Jednu z nich kromě několika dalších společenských modelů předvedla naše Miss World 2006 Taťána Kuchařová, která se v roli Diorovy modelky představila letos už podruhé. „Dior je pro mě prestižní akce, která se zkrátka neodmítá, je to čest, účastnit se jeho přehlídky, ať je to u nás doma nebo jinde ve světě.

Foto: 2media.cz

Kolekce je podobně jako vloni velice ženská, i když je posunutá do jiné roviny, nicméně stejně úžasná. Šaty s tak nádherných materiálu se nosí samy, jediný problém jsem měla s botama, lodičky na jehle mají totiž podpadky vysoké až dvacet centimetrů, tak z toho jsem měla přeci jen trochu strach,“ svěřila se s názornou ukázkou Taťána Právu.

Kolekce zima 2008/2009 včetně šperků, doplňků a obuvi je dostupná v Diorově boutique v Pařížské ulici v Praze. Hned 29. září má (měla) v Paříži premiéru jarní kolekci této slavné značky. Je opět velmi ženská, až éterická, tentokrát s převládajícími pastelovými tóny. Praha by ji měla vidět v březnu 2009.

Foto: 2media.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám