Hlavní obsah

Víc než polovina Američanů věří, že je chrání anděl strážný

WASHINGTON

Více než polovina Američanů - 55 procent - si myslí, že nad nimi "ochrannou ruku" drží anděl strážný. Vyplývá to z průzkumu Baylorovy univerzity v Texasu, o kterém na svých internetových stránkách informuje americký list The Washington Times.

Foto: Profimedia.cz

Mnoho lidí věří, že je někdo "nad nimi".

Článek

Každý pátý dotázaný uvedl, že slyšel, jak k němu mluví Bůh. Čtvrtina respondentů byla podle svého tvrzení svědkem zázračného uzdravení a 16 procent ho prý zažilo na "vlastní kůži".

Průzkum, kterého se zúčastnilo téměř 1650 dospělých, obsahoval 350 otázek týkajících se vztahu k náboženství a náboženských zvyků. Podle jeho autorů ukázal, že významná většina lidí věří v nadpřirozené síly.

"Mystické zkušenosti jsou rozšířené," konstatuje Rodney Stark, zástupce vedoucího institutu pro výzkum náboženství. "Spíš bych odhadoval 15 procent místo 55," poznamenal k tomu, kolik lidí uvedlo, že věří ve strážné anděly.

Průzkum ukázal, že o existenci UFO, domů, kde straší, a podobných jevů jsou přesvědčeni spíše lidé mající k náboženství liberální vztah než konzervativci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám