Hlavní obsah

Kocour adoptoval kuřátko, které jako jediné přežilo liščí útok

Novinky, jky
MIDDLETON

Desetiletý kocour Snowy převzal ochrannou tlapku nad kuřátkem Gladys, které jako jediné majitelé farmy zachránili po útoku lišky. Snowy nyní o traumatizované kuře pečuje, jako kdyby to byl jeho potomek. Podle majitelky je dvojice zcela nerozlučná.

Foto: Profimedia.cz

Kocour a kuře - nepravděpodobné přátelství? Ilustrační foto.

Článek

Jane Etheridgová z Middletonu v hrabství Suffolk uvedla, že velmi nepravděpodobná aliance vznikla, když jedna z jejích slepic snesla 14 vajec, přičemž z jednoho se vylíhnula Gladys. Po dvou dnech se však farmářka vyděsila, když zjistila, že žijí již jen tři kuřata a na místě byla jinak jen hromada peří poté, co do kurníku zavítala liška.

Zbylá dvě kuřata zanedlouho také umřela, a tak Gladys zůstala naživu jako jediný pamětník brutálního liščího útoku. Majitelka farmy 69letá paní Etheridgová se rozhodla vzít malou Gladys dovnitř do tepla, aby zvýšila pravděpodobnost, že přežije. Tam začalo vznikat přátelství mezi kocourem Snowym a kuřátkem Gladys.

"Snowy ji každou chvíli čistí a myje. Gladys je nyní dva a půl měsíce a je to náš mazlíček. Stále chodí dovnitř do domu, aby si tu hrála. Poskakuje sem a tam přímo před Snowym, skáče na něj a on si to nechá všechno líbit a ještě ji chrání," uvedla Jane Etheridgová.

"Jsou to nejlepší přátelé. A když začala Gladys poprvé vycházet ven z domu, tak nikdy nešla bez doprovodu Snowyho. Je to opravdu zvláštní páreček, ale oba je opravdu hodně milujeme," dodala farmářka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám