Hlavní obsah

Policista bude potrestán za převlek Usámy bin Ládina

LONDÝN

Vysoký britský policejní důstojník si způsobil problémy, když se jen několik dní před sedmým výročím teroristických útoků na USA z 11. září 2001 převlékl na karnevalu za teroristického vůdce Usámu bin Ládina. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Převlékat se za teroristy se nevyplácí.

Článek

Colin Terry, který se podílel v rámci mise Evropské unie na výcviku policie v Afghánistánu, se dal vyfotografovat v převleku za Usámu bin Ládina, se škraboškou a v tradičním arabském obleku včetně šátku. Takto převlečen se v sobotu zúčastnil karnevalu v obci Grampound v hrabství Cornwall.

Policie hrabství Devon a Cornwall oznámila, že jeho čin považuje za závažný. "Věříme sice, že jej vedla spíš nerozvážnost než zlý úmysl, jeho čin byl však zcela nevhodný," uvedla policie. Terrymu hrozí disciplinární řízení.

Ministerstvo zahraničí, pod něž Terry spadá, oznámilo, že se k misi Evropské unie do Afghánistánu nevrátí. Jeho mluvčí však neupřesnil, zda toto rozhodnutí přímo souvisí s jeho vystoupením na karnevalu.

Karneval byl charitativní

Terry na svou obranu uvedl, že svým převlekem nechtěl nikoho urazit. "Zděsil jsem se, že na to někteří lidé pohlížejí negativně," citoval Terryho list The Guardian.

"Karneval je tradice, koná si již mnoho let a výtěžek je určen na charitativní účely," uvedl Terry. Téměř 3000 lidí zahynulo 11. září 2001 při teroristických útocích v New Yorku a ve Washingtonu. Usáma bin Ládin, který za útoky stál, je dosud na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám