Hlavní obsah

Francouzský soud povolal k výpovědi poprvé v historii psa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

U pařížského soudu Palais de Justice poprvé v historii francouzského soudnictví svědčilo zvíře. Psa Scoobyho doporučil k výpovědi veterinář soudci Thomasu Cassutovi. Domácí mazlíček měl být před porotou vystaven přímému kontaktu s mužem, jenž je podezřelý z vraždy jeho paničky. Podle reakce chtěli vyšetřovatelé dokázat, že se devětapadesátiletá žena neoběsila, ale byla zabita.

Článek

Policie nejprve označila případ úmrtí dotyčné ženy za sebevraždu, ale kriminalisté později zjistili, že není zcela vyloučena vražda. Slyšení bylo svoláno právě a jen kvůli svědectví psa, které mělo podpořit nebo vyvrátit podezření a přidat pádné důkazy potřebné k dalšímu vyšetřování.

Pes Scooby před soudcem štěkal a vrčel velmi vztekle, když byl vystaven přímému kontaktu s podezřelou osobu, zatímco podobné chování nevykazoval s žádným jiným cizím člověkem. Soudce Cassuto ocenil Scoobyho svědectví za jeho „exemplární chování a neocenitelnou asistenci.“

Mluvčí francouzského Palais de Justice potvrdil, že slyšení bylo prvním v historii francouzského soudnictví, kdy svědčilo zvíře. Podle něj se jedná o precedens hodný celosvětového měřítka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám