Hlavní obsah

VIDEO: Bartošová přijela na svatbu v kočáru, Pomeje přicválal na bílém koni

– HLUBOKÁ NAD VLTAVOU • Aktualizováno
Právo, Eva Božoňová

Své ano si v pátek po poledni řekla na jihočeském zámku Hluboká Iveta Bartošová s Jiřím Pomejem. Snoubenci zřejmě měli dáno shůry, protože jim po ranní přeháňce vysvitlo nad hlavami Slunce. K netradičnímu obřadu na zámeckém nádvoří, při němž je oddal starosta Hluboké a senátor Tomáš Jirsa, přivezl nevěstu historický prezidentský kočár z 19. století, tažený kladrubskými bělouši. Ženich se dostavil jako princ z pohádky rovněž na statném bílém koni.

Článek

Zpěvaččin tatínek se svatby bohužel nedočkal, a tak musela dojít k oltáři sama. Nepřijela ani její o patnáct minut starší sestra Ivana, kterou zdržely povinnosti ve Švýcarsku. Z Ivetiny rodiny tedy na svatbu dorazili jen maminka a Ivetin o dva roky starší bratr Lumír. Za svědka šla zpěvačce dlouholetá kamarádka, kouzelnice Daniela Maxová, která jí před časem mj. domluvila tolik přetřásané vystoupení v Dubaji.

Jiřímu druhému manželství osvědčil jeho kamarád a mecenáš, basák skupiny Walda Gang Pavel Pásek, jenž byl údajně i hlavním sponzorem svatby.

:. Novomanželé Iveta Bartošová a Jiří Pomeje. Foto: Michaela Feuereislová

Svatba za všechny prachy

Snoubence a jejich doprovod oblékl známý módní návrhář Josef Klír. Ivetinu brokátovou toaletu s vlečkou doplnil utajený zahraniční sponzor briliantovými šperky za téměř 6,5 miliónu korun. Klenoty nebyly půjčené, Ivetě zůstávají na památku. Pouze jednoduché prstýnky, zdobené sedmikráskami, si snoubenci obstarali sami.

:. Novomanželé Jiří Pomeje a Iveta Bartošová. Foto: Michaela Feuereislová

Celá sláva, včetně tradiční české veselice se zabíječkou, na niž bylo pozváno zhruba 900 hostů, přišla na víc než 4 milióny korun. Většinu nákladů však uhradili sponzoři.

Tři oříšky pro Popelku

Bartošová dostála i tentokrát své image romantické princezny, a tak ji do manželství doprovázela titulní píseň z pohádky Tři oříšky pro Popelku. Tentokrát místo ní zpívala jedenáctiletá Eliška, které ale selhával hlas trémou a některé pasáže dokonce vynechala. Přesto Ivetu natolik dojala, že zůstala stát v bráně a k ženichovi ji přivedl až tradiční svatební pochod Mendelsona Bartholdyho, který zahrál producent Kája Mařík.

Iveta Bartošová při podpisu. Foto: Michaela Feuereislová

S vyslovením osudového ano si ženich dal na čas, protože čekal na souhlasné přikývnutí zpěvaččina syna Artura. Po obřadu a projížďce kočárem po Hluboké se novomanželé odebrali na uzavřenou hostinu do Hotelu Štekl.

Na ostatní hosty čekala hostina v podhradí v Knížecím dvoře. Iveta s Jiřím se k nim připojí až po 16. hodině, aby rozkrojili sedmipatrový svatební dort a dopřáli si první manželský taneček. Po půlnoci svatební veselí vyvrcholí ohňostrojem, po němž se novomanželé odeberou na svatební lože. Hosté však budou slavit dál. Podle plánu do 3 v noci, někteří ale jistě vydrží až do rána.

:. Jiří Pomeje jako princ na bílém oři. Foto: Michaela Feuereislová

Je jisté, že nový manželský pár bude médii přísně sledovaný. Iveta Bartošová měla v nedávné době problémy s alkoholem a Jiří Pomeje naproti tomu měl oplétačky se zákonem. Žalobce ho vinil z podvodu. Z kauzy, která vznikla kvůli dlužným 826 tisícům korun ovšem Pomeje vyváznul, když ho soud zprostil obžaloby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám