Hlavní obsah

Pirátské rádio narušilo frekvenci letového provozu pořadem pro gaye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONGKONG

Úřady v Hongkongu nařídily pirátské radiostanici zastavit své vysílání. Důvodem nebyla skutečnost, že rádio odvysílalo homosexuální show s názvem Archa Lásky, nýbrž fakt, že pořad byl k slyšení také na frekvencích, které používají dispečeři letového provozu ke komunikaci s piloty letadel. Informoval o tom list South China Morning Post.

Článek

Hongkongský telekomunikační úřad přikázal radiostanici zastavit veškeré vysílání. "Mohlo by představovat potenciální ohrožení letecké dopravy,“ řekl mluvčí úřadu.

Stanice Citizens' Radio se v minulých letech v Hongkongu proslavila protivládním vysíláním a bitvami s úředníky dosazenými do bývalé britské kolonie z Pekingu.

Provozovatel stanice Čang Kchin-šeng prohlásil, že zákaz má nepohodlné rádio umlčet před nadcházejícími místními volbami. V rozhovoru pro list ujistil, že až do neděle, kdy se volby konají, bude stanice dál vysílat své pořady 15 hodin denně, zaměří se na kritiku pročínských kandidátů.

Reklama

Výběr článků

Načítám