Hlavní obsah

Srbsko hodlá dovézt vesničanům čtvrt miliónu nevěst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BĚLEHRAD

Humanitární počiny mohou mít různé podoby, ale forma mezinárodní výpomoci, kterou hodlá vyzkoušet Srbsko, je opravdu unikátní. Srbské úřady pracují na plánu dovézt do země 250 000 nevěst, a to hlavně pro vesničany, kterým v místě jejich bydliště ženy chybí.

Foto: Profimedia.cz

Potenciální nevěsty chybí hlavně na srbském venkově.

Článek

Šéfové sociálních služeb už prý čile vyjednávají o nevěstách, a to jednak se zeměmi nepříliš vzdálenými, jako je Ukrajina, Moldávie a Rusko, ale i exotičtějšími, například Vietnamem, Barmou a Kambodžou.

"V srbských vesnicích máme kolem čtvrt miliónu mladých svobodných mužů, kteří by se rádi ženili, ale nemají s kým. Už jsem vedl nějaké rozhovory s ukrajinskou ambasádou a zjistil, že v některých částech Ukrajiny je mnohem víc žen, než mužů, takže by to bylo výhodné oboustranně. Pomohlo by nám to přinést nový život do odlehlých, zmírajících srbských vesnic," řekl Željko Vasiljevič, ministr sociálních věcí Srbska.

Dívky uvyklé práci na poli mají výhodu

Jak ale uvádí agentura Ananova, ministr přiznal, že některé nevěsty by mohly přijet i z větší dálky. Hodně potenciálních nevěst je i v Kambodži, Laosu, Burmě a Vietnamu. Dívky z těchto zemí jsou známé tím, že rodí mnoho dětí. A za zmínku také stojí, že jsou zvyklé na práci na poli," dodal ministr.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám