Hlavní obsah

Brazilské batole zachránila při pádu z okna papírová plenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAO PAOLO

Papírová plenka zachránila život osmnáctiměsíčnímu brazilskému chlapečkovi, který vypadl z okna ve třetím podlaží domu ve městě Recife.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec vyšplhal k oknu a nešťastnou náhodou z něj vypadl.

Článek

Malý Caua Felipe padal z výšky deseti metrů, ale naštěstí se plenkou zachytil o jeden z kovových bezpečnostních bodců ve fasádě domu. Chvíli na něm visel, pak plenka povolila a chlapec spadl dolů - naštěstí mnohem menší rychlostí.

"Plenka zbrzdila jeho pád a zachránila mu život," řekl místní policejní důstojník, který si nepřál být jmenován. "Byl to zázrak, klidně se na některém z těch bodců mohl zabít."

Chlapec utrpěl neupřesněné "drobné zlomeniny" a jeho stav je stabilizovaný, uvedl Gilberto Tenorio, mluvčí nemocnice v Recife. Policie začala vyšetřovat, zda se rodiče nedopustili nedbalosti, když nechali chlapce vypadnout z okna.

Podle třiadvacetiletého otce batolete Alexandra Césara Massaneira vylezl jeho syn na křeslo pod oknem, z nějž pak vypadl. "Nic takového nikdy předtím neudělal," řekl novinářům. "Nebyla to plenka, co ho zachránilo," dodal. "Byl to bůh."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám