Hlavní obsah

Houbová polévka donutila letadlo nouzově přistát

– FRANKFURT
Novinky, jky, Novinky, BBC

Pondělní let nízkonákladové letecké společnosti Ryanair z Budapešti do Dublinu nabral nečekané obrátky poté, co jeden z cestujících dostal silnou alergickou reakci z houbové polévky. Muž ji přitom ani nepozřel, ze skříňky nad jeho hlavou, kde byly nádoby s jídlem uschovány, se na něj totiž tato substance vylila. Muž dostal bezprostředně silnou alergickou reakci a letadlo muselo ve Frankfurtu urychleně přistát.

Článek

Krátce poté, co se na muže vylila tekutina, kterou letecká společnost označila jako "zeleninovo-houbovou substanci olejového typu", opuchnul mu krk a takřka nemohl dýchat. Letadlo tak muselo nouzově přistát, aby mohl cestující dostat první pomoc od záchranné služby.

Letadlo tak po prudkém klesání přistálo na letišti Frakfurt Hahna a cestující byl okamžitě ošetřen doktory. Letadlo do Dublinu tak získalo dvouhodinové zpoždění, nemluvě o ztrátách, které společnosti vznikly neplánovaným přistáním.

"Pasažér potřeboval ošetřit a být pod dohledem lékařů, což znamenalo nutnost přistát na nejbližším letišti. Posádka a pilot se během krátké porady jednoznačně shodli na tom, že je přistání nezbytné," řekla mluvčí společnosti Ryanair.

Pokles tlaku v kabině a hořící trouba

Ten samý den musel další let společnosti Ryanair neplánovaně přistát ve Francii poté, co v letadle rapidně poklesnul tlak a pasažérům se spustily kyslíkové masky. Letadlo, které letělo z Bristolu do Girony tak muselo nouzově přistát na letišti Limoges ve střední Francii. Celkem 16 lidí skončilo v nemocnici kvůli velké bolesti uší způsobené poklesem tlaku v kabině.

V úterý se pak letadlo společnosti Thomsonfly, které letělo z Chorvatska na londýnský Gatwick, muselo otočit jen sedm minut po startu poté, co v letadle začala hořet trouba. Dle mluvčího byl však oheň okamžitě zlikvidován a pasažérům ani posádce nehrozilo žádné nebezpečí. Pasažéři si ovšem na letišti počkali osm hodin, než pro ně přiletělo náhradní letadlo z Manchesteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám