Hlavní obsah

Příběhy lidí, kterým se těsně vyhnula smrt ve španělském letadle

Novinky, jky
MADRID

Středeční tragická nehoda letounu společnosti Spanair si vyžádala 153 obětí, našlo se ale i několik šťastlivců, kteří se o chloupek šťastně vyhnuli své schůzce se smrtí. Španělský pár propásl osudný let o pouhé tři minuty. Další cestující dorazil k odbavení v poslední minutě, ale shodou okolností se nakonec na palubu nedostal, a tak se i on vyhnul zlému osudu.

Foto: Profimedia.cz

Drobné zpoždění zachránilo život hned několika lidem, kteří by se jinak nacházeli na palubě letadla.

Článek

Muž, který se identifikoval pouze jako Hector řekl tamější televizi TVE, že když on a jeho přítelkyně dorazili do odletového prostoru k odbavení, tak jim personál oznámil, že už je jejich odletová brána pro let Spanairu na Kanárské ostrovy bohužel tři minuty uzavřená.

"Znovu jsme se narodili. Tím, že jsme dorazili o tři minuty později, tak jsme nemohli nastoupit do toho letadla. Bylo to opravdu štěstí," dodal Hector.

Dvojice nakonec zůstala v Madridu ještě další noc a na Kanárské ostrovy odletěla až ve čtvrtek.

Lidé na letišti o nehodě nevěděli

Další turista, Rafael, řekl španělským médiím, že dorazil v poslední minutě na odbavení letu 5022 společnosti Spanair, ale bylo mu řečeno, že je letadlo plně zarezervováno. Pak to sice několik momentů vypadalo, že se pro něj najde místo v první třídě, ale nakonec mu bylo sděleno, že není místo ani v této části letadla.

Nakonec Rafaelovi nezbylo nic jiného, než počkat na pozdější spoj. O chvíli později děkoval Bohu, že se pro něj sedadlo nenašlo. Zatímco Rafael na letišti čekal na další let, tak mu zavolal vyděšený bratr, který mu o celé nehodě řekl.

"Bylo těžké tomu uvěřit, protože jsem na tom letišti a nikdo jsme tam nic takového nezaregistrovali," řekl Rafael, který tak šťastně unikl tragické nehodě.

Exploze byly vidět a slyšet z dálky

Žena jménem Goreti vděčí své šetrnosti za život. Záchranou jí byla touha ušetřit deset euro (necelých 250 korun) tím, že si radši na internetu zaplatili let od společnosti Iberia, jelikož byl o tuto drobnou sumu levnější.

"Klikla jsem si na ten let na internetu a kvůli těm deseti eurům navíc jsem si nevybrala, jinak bych jím jistě letěla," řekla Goreti rádiu Cadena Ser.

Ve chvíli tragické nehody akorát Goreti mířila na letiště, když zaslechla znepokojující zvuky. "Myslela jsem si, že to byl nějaký nácvik, ty exploze byly opravdu velké a jasně viditelné. Byl to opravdu silný zážitek," řekla pro rádio.

Identifikace obětí potrvá dva dny

Čtyři z 19 zraněných, kteří tragickou nehodu přežili, jsou ve velmi vážném stavu. Ministryně dopravy Magdalena Alvarezová ve čtvrtek uvedla, že identifikace všech 153 obětí potrvá nejméně dva dny.

Reklama

Výběr článků

Načítám