Hlavní obsah

Íránské úřady nepustily herečku do Hollywoodu

TEHERÁN

Íránské úřady zakázaly vycestovat herečce Golšiftí Faraháníové do Spojených států, kde se chtěla dohodnout na podmínkách své druhé hollywoodské role. Íránská agentura IRNA ve středu oznámila, že se Faraháníová musela v úterý vrátit z letiště domů.

Foto: Abed Omar Qusini, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Od revoluce v roce 1979 dostala jako vůbec první Íránka příležitost zahrát si v hollywoodském snímku. Je to film Body of Lies. S hvězdami jako Leonardo DiCaprio a Russell Crowe jej natočil režisér Ridley Scott a premiéra má být letos na podzim.

Pětadvacetiletá Íránka dostala z Hollywoodu další nabídku, o níž se chtěla jet dohodnout. Íránským hercům a herečkám musí dát povolení k přijetí role v zahraničních snímcích ministerstvo kultury.

Faraháníová má za sebou několik íránských snímků, mimo jiné film Santurí, pojednávající o manželství hudebníka, který skončí jako toxikoman. Konzervativní tisk film kritizoval za to, že ukazuje íránskou společnost v černých barvách, i když drogová závislost se týká asi dvou milionů Íránců, kterých v zemi žije 68 milionů.

Konzervativní internetový server Tabnak tento týden Faraháníovou kritizoval za to, že přijala roli ve Scottově filmu, a podivoval se nad tím, že úřady nezakročily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám