Hlavní obsah

Vědec vyzval NASA, aby začala řešit sex ve vesmíru

WASHINGTON

Vědec Jason Kring vyzval agenturu NASA, aby se začala vážně zabývat tématem lidské sexuality ve vesmíru. Bude potřeba vyřešit veškerá úskalí a hrozby, které by z pohlavního života vedeného ve stavu beztíže plynuly. Nelze prý předpokládat, že při cestě na Mars trvající minimálně tři roky, by lidé zvládali zcela sexuálně abstinovat.

Foto: Profimedia.cz

Sex ve stavu beztíže je zatím pro vědce velkou neznámou.

Článek

„Cesta na Mars tam a zpět by měla zabrat asi tři roky. Nemůžeme si myslet, že ti muži a ženy nebudou na sex vůbec myslet,“ varoval Kring s tím, že je nutné počítat s tím, že budou astronauti vést sexuální život. Dle něj je povinností vědců zjistit do té doby, jakým rizikům s tím spojeným budou čelit.

„Nestudujeme sexualitu ve vesmíru,“ prohlásila nedávno NASA, čímž dle vědce zaujala ignorantský postoj. Otázkou zůstává, zda by se touto problematickou měla NASA zabývat, či by měla nechat tento problém na astronautech.

„Když odletěly na vesmírnou stanici Mir astronautky, v bývalém Sovětském svazu kolovaly historky, že tam astronauti skutečně souložili, což nikdy nikdo nepopřel,“ uvedl Will Whitehorn, prezident společnosti Virgin Galactic.

A podnikatel Richard Branson, který chce ve své společnosti Virgin Galactic za pár let začít vozit lidi do vesmíru na turistické výlety, tvrdí, že první testy by měly začít ještě letos.

„Máme už celou řadu dotazů od různých lidí, kteří by se rádi stali prvními, jež budou mít sex ve vesmíru. Ale ještě jsme v tomto případě nepřijali žádné první rezervace a neučiníme tak do doby, než plně zjistíme, jaká bezpečnostní opatření budou třeba,“ uvedl Whitehorn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám