Hlavní obsah

V Itálii zakázali bikiny, líbání v autě a hrady z písku na pláži

ŘÍM

Na dovolené v Itálii letos nemile překvapily turisty vyhlášky, které působí mnohdy dost bizarně. Na různých částech jihoevropské země totiž starostové měst vydávají různá omezení a zákazy, na jejich základě je například zapovězeno odejít z pláže v bikinách, nosit ve městě "hlučné" dřeváky či postavit si na pláži hrad z písku.

Foto: Profimedia.cz

Na pláži poblíž Benátek už si děti hrady z písku nepostaví.

Článek

Například starosta Eboli zakázal líbání v autech. Pokud kdokoli přitiskne své rty k ústům své lásky na sedadle vozu, hrozí mu až 500 eur pokuty (asi dvanáct tisíc korun). Na pláži v Eraclea poblíž Benátek se zase nesmí stavět hrady z písku. Opět hrozí pokuta, tentokráte 250 eur (asi šest tisíc korun).

Vše vychází z vládou podporované kampaně na snížení kriminality v zemi. Výsledkem je pokuta 360 eur (asi 8 650 korun) za kouření na pláži v Oristanu na Sardinii. A Češi coby vášniví houbaři by si neměli zase všímat záplavy hřibů v horách Alto Adige. Za sběr tam totiž hrozí pokuta 113 eur (asi 2 700 korun).

Na Capri zakázali pobíhání v bikinách mimo vyhrazené pláže, přitom žena takto spoře oděná nesmí zabloudit ani o malý kousek za hranice pláže. Krmit holuby se nesmí v Lucce, provozovat ohňostroje v Positanu (vyjma sobot) a sekat trávu o víkendu ve Forte di Marmi.

Vláda také v celé zemi zakázala poskytování masáží na plážích. V posledních letech se tam totiž doslova roztrhl pytel s masérkami z Číny.

Reklama

Související články

U italských břehů hrozí invaze medúz

Odborníci varují, že před pobřežím Itálie jsou milióny medúz. I když jsou zatím v bezpečné vzdálenosti od pláží, v Itálii neexistuje plán, jak postupovat...

Výběr článků

Načítám