Hlavní obsah

"Unesený" trpaslík procestoval svět a vrátil se domů

GLOUCESTER

Po sedmi měsících se k majitelce do anglického Gloucesteru vrátil "unesený" zahradní trpaslík. Spolu s ním se objevilo i album fotografií zachycujících jeho dobrodružství ve dvanácti zemích, které se svým únoscem navštívil.

Článek

Přímo jako vystřižená z filmu Amelie z Montmartru byla fotografie, na níž překvapená paní Eve Stuart-Kelsová uviděla svého trpaslíka Murphyho jak stojí před jejím domem a ukazuje jí cedulku, na níž svou cestu kolem světa vysvětluje "svrběním nohou".

Album se 48 fotografiemi zachycuje trpaslíka Murphyho jak se na rogalu snáší z hory, stojí žralokovi v tlamě, plave v moři a jede na motocyklu. S ním přišly i razítka hraničních kontrol ze všech zemí, které navštívil: Jihoafrické republiky, Svazijska, Mozambiku, Nového Zélandu, Austrálie, Singapuru, Kambodži, Vietnamu, Číny, Hongkongu a Laosu.

Trpaslík, který cestoval s člověkem, který si říkal "Medvěd", tvrdil, že k sobě přitahoval nechtěnou pozornost celních úředníků a zabíral celou čtvrtinu zavazadla svého únosce. Na několika fotografiích je vidět se skupinkou záhadných mladých žen - dá se spekulovat o tom, že se jedná o jeho společnice na cestách.

"Únoscem" byl mladík chystající se do armády

Žena ještě několik dní po návratu trpaslíka domů netušila, kdo za podivným vtípkem stojí. Nakonec se deníku Daily Telegraph podařilo vypátrat, že trpaslíkovým "únoscem-osvoboditelem" byl 22letý Simon Randles, mladý muž, student práv z Readingu, který se nyní chystá do armády.

Právě před vstupem do královského námořnictva, který ho čeká v únoru, si vzal Randles rok volna, aby mohl cestovat po světě. Žena, které trpaslík patří nakonec mladému vtipálkovi ještě poděkovala, že se za její rodinou zastavil a dodala, že má skvělý smysl pro humor.

Bylo to krásné překvapení

Jak uvádí list The Metro, v přiloženém dopise Murphy vysvětluje své zmizení mimo jiné takto: "Život by měl být něco víc, než jen stát a pozorovat projíždějící auta a nechávat na sebe čůrat kočky." Bizarní únos byl zřejmě inspirován filmem Amelie z Montmartru, v němž je unesen trpaslík otce hlavní hrdinky (Audrey Tatou) a vydá se kolem světa, aby majiteli ukázal, o kolik toho v životě přichází.

"Trpaslík se ztratil před mnoha měsíci a docela jsem na něj zapomněla. Když jsem ve čtvrtek otevřela dveře a uviděla ho, byla jsem neuvěřitelně překvapená. Říkala jsem si, že je to pěkná rošťárna, ale alespoň se nevrátil oknem. Murphy vypadá dost poškozený, ale vedle něj byl balíček, který jsem nakonec otevřela. Uviděla jsem, že je tam krásně vázané album fotografií," říká Eve Stuart-Kelsová.

Murphy už zase střeží zahradu

"Murphy přišel o kus nohou, ale když jsem viděla, jak se snáší na křídle z hory, pochopila jsem, jak asi k nehodě došlo. Je to nejpodivnější dárek, jaký jsem kdy dostala. Když si jen představím, s jakými lidmi se asi na svých cestách setkal, musím se smát. Bylo to krásné překvapení," dodává Eve Stuart-Kelsová.

Mluvčí gloucesterské policie řekla, že sice Murphyho zmizení nebylo hlášeno jako krádež, ale "policie bude řešit jakékoliv odcizení cizího majetku, i když se jedná o vtip, jako krádež." Murphymu jeho dobrodružství ale zřejmě vůbec neuškodilo a teď již zase střeží zahradu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám