Hlavní obsah

Z hollywoodských hereček vydělala nejvíc Cameron Diazová

– LOS ANGELES

Hvězda filmu Mejdan v Las Vegas se loni stala nejlépe vydělávající herečkou v Hollywoodu. Cameron Diazová si totiž za minulý rok připsala na účet honoráře ve výši padesáti miliónů dolarů – v přepočtu zhruba 800 miliónů korun.

Článek

Podle prestižního ekonomického časopisu Forbes si desítka nejlépe vydělávajících hollywoodských hereček od 1. června 2007 do 1. června letošního roku připsala na účty 244,5 miliónu dolarů – asi 3,9 miliardy korun.

Cameron nejvíce vydělala na lukrativní smlouvě na dabovanou roli princezny Fiony v pokračování pohádkového příběhu o Shrekovi. Vedle toho si zahrála hlavní roli v komedii Mejdan v Las Vegas.

Druhou nejlépe vydělávající ženou je třiadvacetiletá Britka Keira Knightleyová, jež získala 32 miliónů dolarů – asi 512 miliónů korun. A to za role ve filmech Piráti z Karibiku: Na konci světa a Pokání.

Třetí je Jennifer Anistonová, která si vydělala 27 miliónů dolarů – zhruba 432 miliónů korun – a jež loni získala honoráře za komedii Marley & Me a Až tak moc tě nežere. Další finance získala z tantiém seriálu Přátelé a reklamy.

Desítka nejlépe vydělávajících hollywoodských hereček za rok 2007
1.Cameron Diazová
2.Keira Knightleyová
3.Jennifer Anistonová
4.Reese Witherspoonová
5.Gwyneth Paltrowová
6.Jodie Fosterová
7.Sarah Jessica Parkerová
8.Meryl Streepová
9.Amy Adamsová
10.Angelina Jolie

Reklama

Výběr článků

Načítám