Hlavní obsah

Američan chce viset nad Temží šest neděl

Novinky, Rostislav Matulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Strávit plných 44 dní v plexisklovém kontejneru, zavěšen 13,5 metrů nad hladinou Temže v Londýně chce od pátku americký iluzionista David Blaine. Eskamotér bude až na bederní roušku nahý a nebude přijímat žádnou potravu. "Vezmu si s sebou pouze jelení lůj, psací potřeby, polštář a hygienické ubrousky," řekl Blaine televizní stanici SkyNews.

Článek

"Jako performer se snažím o absolutní výkon, kterým je v tomto případě snaha žít bez jakýchkoli vnějších opor," uvedl kouzelník s tím, že jde o jeho dosud nejriskantnější vystoupení.

Zároveň ujistil, že voda, kterou mu budou do kontejneru přivádět, nebude obsahovat glukózu ani žádné další výživné látky. "Mám nadváhu, a tak mi nebude vadit, když o nějakých dvacet kilo přijdu," dodal.

Ještě před zahájením pokusu však Blaineovi zasadila citelnou ránu Guinessova kniha rekordů, jejíž vydavatelé s ohledem na nebezpečnost podniku odmítli provést záznam o rekordu. "Nepodporujeme akce, při nichž se lidé ohrožují hladovkou. Co je to za úspěch, když někdo udělá rekord a zemře?" nechal se slyšet správce nadace Stewart Newport.

Kouzelník Paul Zenon navíc sdělil listu The Sun, že i ve skleněné nádobě lze leccos skrýt. "Potravinové koncentráty mohou být v ubrouscích i polštářích," zapochyboval o eskamotérových úmyslech. Blaine nicméně trvá na tom, že nebude podvádět. "Chci na veřejnosti předvést, jak vypadá lidské utrpení. Pokud přežiji, bude to triumf," uvedl výstřední umělec. Pokus budou 24 hodin denně přenášet televizní stanice Channel 4 a SkyOne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám