Hlavní obsah

Deník se omluvil britskému princi Philipovi za fámy o jeho rakovině

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Londýnsky deník Evening Standard se v pátek omluvil za zveřejnění zprávy, podle níž britský princ Philip (87), manžel královny Alžběty II., trpí rakovinou prostaty. List napsal, že se upřímně omlouvá za vytvoření těchto spekulací a za narušení princova soukromí.

Článek

List Evening Standard ve středu na první straně napsal, že princovi diagnostikovali rakovinu prostaty v dubnu, kdy strávil tři noci na soukromé klinice krále Eduarda VII. v Londýně. Buckinghamský palác tehdy tvrdil, že si léčil plicní infekci.

„V lékařské komunitě se stalo veřejným tajemstvím, že princ Philip má rakovinu prostaty. Kdyby měl opravdu vážné problémy s plicní infekcí, že by potřeboval hospitalizaci, nemohl by s úsměvem vejít do kliniky a vyjít z ní,“ citoval deník nejmenovaného specialistu.

Britský tisk si všiml, že královská rodina, která jindy nekomentuje informace o zdravotním stavu svých členů, ihned po zveřejnění spekulací o vévodovi z Edinburghu, jak zní princův oficiální titul, zareagovala svým dementim nezvykle ostře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám