Hlavní obsah

Rodiče zapomněli na letišti čtyřletou dcerku

TEL AVIV

Izraelští rodiče, kteří se vydali na výlet do Paříže se svými pěti potomky, podcenili včasný příchod k odbavení a k letadlu museli běžet doslova úprkem. Čtyřletou dcerku přitom nechali stát bez povšimnutí na letišti. Kdyby je o ztrátě potomka neinformovala posádka jejich letu, zřejmě by vůbec holčičku nepostrádali.

Článek

Případ se odehrál na mezinárodním ben Gurionově letišti. Policistka tam našla plačící čtyřletou dívenku. "Hledala své rodiče. Naštěstí mi byla schopná říct své jméno. Tak jsem ji vzala do náručí a běžela s ní k odletové bráně, ale bylo už pozdě, letadlo vzlétlo,“ vyprávěla policistka novinářům.

Rodiče, patřící k ultraortodoxní židovské komunitě, si prý podle posádky letu spokojeně hověli ve svých sedadlech. Že jim pátý potomek chybí, jim oznámila letuška, které to sdělil pilot letadla.

"Je velmi obvyklé, že cestující ve spěchu zapomenou své zavazadlo, ale ne dítě. To se ještě nikdy nestalo,“ nechápavě komentovala událost policistka.

Případ měl pro holčičku šťastnou dohru. V doprovodu letušky ji poslali příštím spojem do Paříže za rodinou. Otec i matka na ni v hlavní francouzské metropoli čekali, ale po návratu do Izraele je čeká vyšetřování. Zajímají se teď o ně tamní policisté i sociální pracovníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám