Hlavní obsah

Šejk poslal své lamborghini letadlem do Londýna, jen aby vyměnil olej

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ekologové z celého světa se bouří poté, co muž z Kataru předvedl prý naprosto nehoráznou ukázku plýtvání penězi a dal zároveň najevo i obrovské pohrdání životním prostředím. Svoje lamborghini totiž poslal letecky z Kataru do Londýna na výměnu oleje. Jednoduchý úkon ho tak přišel na více než 23 tisíc liber, tedy zhruba 700 tisíc korun.

Článek

Muž z Kataru poslal své Lamborghini Murciélago LP640, což je coupé pro dvě osoby, na výlet do Anglie za účelem výměny oleje. Tento automobil se objevuje v posledním filmu s Batmanem a stojí přibližně 5,7 miliónu korun.

Cesta dlouhá bezmála 11 tisíc kilometrů vyvolala obrovskou nevraživost u mnoho ekologických skupin. Vlastník automobilu, kterým je zřejmě bohatý šejk, zaplatil za výměnu oleje zlatočerného vozidla asi 106 tisíc korun, zbylé stovky tisíc stála přeprava automobilu do Londýna a zpět.

"Tohle mě zcela děsí. Je to jen další ukázka toho, jak bohatí lidí zneužívají a znečišťují planetu jen kvůli tomu, že si to prostě mohou dovolit," řekla ekoložka Jenny Evansová.

Nicméně David Price z britského Lamborghini klubu je jiného názoru. "Bylo zcela na majiteli, jaký způsob servisu si vybere. Nejsem tím navíc překvapen. Naštěstí jsou místa, kde se lidé stále ještě nebojí rozhazovat."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám