Hlavní obsah

Bílá tygří mláďata v zoo kojí fena zlatého retrívra

CANEY

Když se v kansaském safari-parku narodila tři mláďata vzácné bílé tygřici, chovatelé jásali. Jenže vzápětí jejich nadšení opadlo, když matka odmítla o koťata pečovat. Naštěstí měl jeden ze zoologů doma fenu zlatého retrívra, která zrovna kojila. A co víc, psice všechna tři tygří mláďata ochotně přijala a přivinula ke svým bradavkám.

Článek

Podle majitele parku Toma Harveyho se koťata narodila v neděli, ale matka je hned od počátku odmítala. Už v pondělí se o ně přestala zcela starat. Koťata bloudila po výběhu, volala matku, ale ta k nim byla zcela netečná. Pak napadlo zoology podstrčit tygříky fence zlatého retrívra, která je ochotně přijala a začala kojit i chránit.

Podle Harveyho je to velké štěstí, protože jen málokdy pes takto přijme koťata. V Číně podle něj sice poměrně často kojí odmítnuté tygříky pomocí prasnice, ale u psů je to neobvyklé. Koťata přitom potřebují zhruba stejně dlouhou péči jako štěňata.

„Načasování ani nemohlo být lepší,“ tvrdí majitel zahrady. Fenka se chová přesně tak, jako by to byla její vlastní štěňátka. Krmí je, olizuje, něžně obírá čumákem a chrání.

Reklama

Výběr článků

Načítám