Hlavní obsah

Mladý Francouz se vydá na pouť se svou krávou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ANGERS

Sedmnáctiletý Hadrien opustí 1. srpna rodnou ves na západě Francie a se svou krávou zvanou Camomille se vydá na pouť dlouhou téměř 1200 kilometrů. Po čtyři měsíce chce studovat rostliny vyskytující se podél cest, napsala agentura AFP. Mladý muž si vybral svou souputnici již loni v září ze stáda patřícího rodičům, biofarmářům ve Valanjou. Od té doby ji cvičí.

Článek

"Musela si zvyknout na dlouhý pochod i na to, že na zádech ponese zásoby na cestu," řekl Hadrien. Camomille (Heřmánek) má ale svou hlavu a Hadrien s tím musí počítat. Je mu jasné, že nemůže ujít denně více než 20 kilometrů a že si musí každý týden vždy alespoň na jeden den dát přestávku.

Mladík se rozhodl, že se bude živit rostlinami sesbíranými u cest. "Jím je už tři roky a začínám je dobře znát," tvrdí.

Je zároveň přesvědčen, že mu kravka usnadní kontakt s lidmi. Mladík právě odmaturoval a dal si rok na rozváženou, co chce v budoucnu dělat. Cestou chce navštěvovat řemeslníky, aby, jak říká, "objevoval nové věci a viděl něco jiného, co by se mohlo stát mým povoláním, jestliže se mi to bude líbit".

Mladík pomýšlí také na to, že se také na několik dní zastaví u jednoho filozofa na jihozápadě Francie, který se rozhodl žít mimo společnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám