Hlavní obsah

Japonci zahánějí horko šumivým výtažkem z úhořů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Není tajemstvím, že chuťové buňky Japonců jsou odlišné od těch evropských. Je mnoho pokrmů, které by do sebe Evropan nikdy nenasoukal a mnoho nápojů, které by nikdy nevypil. Jedním z nich je jistě i nový nápoj, který obsahuje výtažek z úhořů. Nový drink by měl být tím nejlepším osvěžením v horkých dnech.

Foto: Profimedia.cz

Výtažek z úhoře by v České republice asi jen tak někdo nevypil.

Článek

Šumivý nápoj je opravdu vyráběný z hlavy a kůstek úhoře, jde o jakýsi extrakt smíchaný s dalšími ingrediencemi. Žlutě zbarvený drink obsahuje také pět vitamínů, které se v úhořích nacházejí.

"Je to pití zejména pro muže znavené letním horkem," řekl mluvčí společnosti Japan Tobacco Inc, která podivný drink vyrábí.

V Japonsku je v současnosti poptávka po úhořích tak vysoká, že už se dokonce začínají ztrácet z chovných jezírek. Úhoř je totiž v Japonsku i oblíbenou pochoutkou. Připravuje se zde ve stylu zvaném kaba-yaki, neboli grilovaný se sladkou omáčkou.

Drink stojí v obchodech pouze desetinu toho, co grilovaný úhoř, tedy necelých 20 korun. Chuť má prý ovšem velmi podobnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám