Hlavní obsah

Policie šla po zlodějích bankomatů, objevila Picassovu rytinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAO PAULO

Brazilští policisté při operaci zaměřené proti zlodějům bankomatů učinili nečekaný objev - z odposlechů získali informace o nedávné krádeži dvou děl Pabla Piccasa a jednu jeho ukradenou rytinu dokonce později našli. Přitom zatkli i muže, který je z krádeže Picassových děl podezřelý. Informovala o tom policie a státní obrazárna v Sao Paulu, odkud obrazy zmizely.

Článek

Policejní vyšetřovatel César Carlos Dias popsal, že jeho tým sledoval bandu zlodějů, kteří připravovali krádeže bankomatů. Z odposlechů telefonních hovorů mezi členy bandy však získali informaci, která je dovedla až k podezřelému Wesleymu Teobaldu Barrosovi. Ten pak policii dovedl až na místo, kde byla ukrytá jedna z Picassových rytin.

"Velice nás to překvapilo. Sledovali jsme Barrose a dva další muže kvůli informacím, že mají v plánu krádež bankomatů a vykradení banky. V nahraném telefonickém rozhovoru pak ale někdo zmínil Picassovu grafiku," řekl vyšetřovatel.

Krádež celkem čtyř děl z galerie v Sao Paulu se odehrála 12. června. Zloději tenkrát odnesli nejen dvě rytiny Pabla Picassa, ale také obrazy brazilských mistrů Emiliana Di Cavalcantiho a Lasara Segalla. Cenu odcizených děl obrazárna odhadla na více než 600.000 dolarů (přes devět miliónů korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám