Hlavní obsah

V Dolním Smokovci chodí medvěd na třešně

Právo, ivi, Bratislava
BRATISLAVA

V Dolním Smokovci ve Vysokých Tatrách mají v těchto dnech novou turistickou atrakci. Mladý medvěd chodí pravidelně na třešně do zahrady jednoho ze zdejších penzionů. Pro turisty je to zajímavá podívaná, ale mají také obavy, aby medvěd na někoho nezaútočil.

Článek

"Rádi se, díváme, jak si na stromě hoduje. Když leze dolů, raději se vždy vrátíme do penzionu," řekla televizi TA3 jedna z ubytovaných turistek.

Medvěd si pokaždé zkontroluje terén a vzápětí vyleze na strom, kde pro něho začínají hody. Majitelka penzionu Andrea Kosmáková se příliš neraduje, ale uznává, že asi tříletý medvěd se stal zdejší atrakcí.

Zoolog Karol Seman tvrdí, že medvěd není nebezpečný, ale je potřeba mít před ním respekt. "Člověku by ublížit neměl, ale nesmí ho zbytečně provokovat," řekl TA3.

Reklama

Související témata:

Související články

Medvěd honil po lese Švédku na kole

Po téhle projížďce na kole si Švédka Inga Aakerströmová za řidítka nejspíš pár dní nesedne. S medvědem za zády sice nepochybně utužila svou fyzičku,...

Na rumunskou psychiatrii přišli medvědi

Neobvyklí návštěvníci zavítali na rumunskou psychiatrickou kliniku. Do zdravotnického zařízení, stojícího uprostřed lesa v centrální části země, k údivu...

Výběr článků

Načítám