Hlavní obsah

Letuška našla v odpadkovém koši poukázku na let do vesmíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Mathilde Epronová (32), letuška společnosti Air France, se stane jednou z prvních evropských turistek, které se podívají do vesmíru. Může za to obal od tyčinky KitKat, který vylovila z koše.

Článek

Mathilde říká, že si čokoládovou tyčinku koupila v místním supermarketu a napřed obal vyhodila doma do koše, protože, jak říká, má vždycky dojem, že "vyhrávají jen ti druzí."

Za dvě hodiny se ale rozhodla, že to přeci jen zkusí, obal vytáhla z koše, a na něm našla kód, který jí pojistil výhru v soutěži o cestu do vesmíru. "Pro někoho, kdo pracuje v letecké společnosti, je to prostě splněný sen," řekla reportérům rádia France Info.

Mluvčí společnosti Nestlé pro Francii potvrdil, že Epronová opravdu vyhrála a poletí ve čtyřmístném letadle vyrobeném společností Rocketplane. Tato společnost se zaměřuje na výrobu letounů, jimiž se lidé budou moci poměrně levně podívat za hranici atmosféry.

Ještě předtím, než se podívá do výšky 100 km nad Zemí a zažije stav beztíže trvající pět minut, však Epronová prodělá čtyřdenní kosmonautický výcvik v americkém Oklahoma City. Z letušky se tak na chvíli stane kosmonautka.

Reklama

Související témata:

Související články

Američané plánují pohřby na Měsíci

Americká společnost Celestis, která se specializuje na pohřby ve vesmíru, zřejmě už ke konci příštího roku bude schopná zorganizovat poslední spočinutí...

Výběr článků

Načítám