Hlavní obsah

Australan vypije měsíčně 2500 lahví piva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DARWIN (AUSTRÁLIE)

Tisíc australských dolarů týdně (více než 14 000 korun) utratí za pivo Australan, který byl už sedmkrát usvědčen z řízení pod vlivem alkoholu. Měsíčně tím pádem vypije 2500 malých lahví pěnivého moku.

Článek

Stavbař se zlomeným srdcem začal svůj žal utápět v alkoholu po rozchodu s přítelkyní před pěti lety, informoval s odvoláním na provinilcova advokáta list Northern Territory News.

Soudce se mu smál

Místní soudce odmítl otce čtyři dětí Michael Learyho poslat do vězení s odůvodněním, že se od posledního zatčení polepšil a pití nechal. Na 12 měsíců ale zakázal Learymu nakupování a dokonce i držení piva.

Tropil si také posměch z Learyho oblíbené značky piva - Melbourne Bitter. V australském Severním území jsou pijáci zlatavého nápoje obvykle věrní určitým značkám stejně jako fotbalovým týmům.

"Projevil špatný úsudek, a to hned ve dvou ohledech - že pil tolik a ještě ke všemu Melbourne Bitter," prohlásil soudce Vince Luppino.

Reklama

Související články

Muž vypil deset litrů vody a zemřel

Muž, který během jednoho dne vypil deset litrů vody, zemřel, protože jeho tělo se s takovým množstvím tekutin nedokázalo vyrovnat. Andrew Thornton (44)...

12 rad, jak si nejlépe vychutnat v létě pivo

Pivo je v České republice jednoznačně nejoblíbenějším nápojem. V horkých letních dnech je ale poněkud problematické vychutnávat si pivo stejně kvalitně, jako...

Výběr článků

Načítám