Hlavní obsah

Chorvat se chlubí světovým rekordem v návštěvě pohřbů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZÁHŘEB

Zvláštní zálibu má jeden Chorvat a dokonce tvrdí, že bude ve své disciplíně zřejmě světovým rekordmanem. Téměř sedmdesátiletý Mijo Tkalčec prý navštívil za svůj život více než 2000 pohřbů. Pozoruje při tom způsoby pohřbů a všímá si chování lidí.

Článek

"Na pohřby chodím od dětství. Vždycky mě zajímalo, jak lidé vyprovázejí na onen svět zemřelé a jak se přitom chovají," citoval slova podivného rekordmana chorvatský list 24sata.

"Nic mě od pohřbu neodradí a za svůj život jsem jich absolvoval víc než 2000. Pokud vím, držím v tom světový rekord," svěřil se Tkalčec.

Leccos už vypozoroval

"Lidé, kteří mě znají, považují moji vášeň za poněkud podivnou, ale postupně si zvykli," řekl Tkalčec, který sám vloni pochoval svoji manželku.

Chodí na pohřby známých i neznámých lidí z blízkého i vzdálenějšího okolí. Leccos už tam vypozoroval a zapsal si do svého zápisníku. Například že na pohřby chudých chodí lidé jen z vlastní vůle, kteří mají k zesnulému nějaký vztah. Dobře situovaní lidé ale často chodí na určité pohřby jen proto, aby byli viděni.

Reklama

Související články

Na Ukrajině otevřeli bar v rakvi

Neobvyklou reklamu na své služby zvolilo jedno ukrajinské pohřebnictví. V lázeňském městě Truskavec postavilo bar s názvem Věčnost ve tvaru rakve. Rakev...

Výběr článků

Načítám