Hlavní obsah

Anglickou rodinu každý den budí kos, který napodobuje houkání sanitky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WESTON-SUPER-MARE

Rodinu Talbotovu z Anglie každý den ráno v pět budí kos, který neuvěřitelně hlasitě napodobuje sanitku. Zvuk pochytil od sanitek jezdících do nedaleké nemocnice. Talbotovi ale z jeho nadání radost nemají, a jak uvádí list The Sun, nevědí, co si s talentovaným ptákem počít. Nathana Talbota (39), jeho ženu Alison (37) i jejich dvě děti kos budí každé ráno v pět už tři měsíce, od té doby, co se usídlil u nich na zahradě.

Článek

"Napřed nám to přišlo zábavné, ale teď už nám to moc k smíchu není. Házím po něm kamení a doufám, že to pochopí a odletí, ale ještě k tomu nedošlo," říká k tomu Nathan a jeho manželka dodává: "Je to tak realistické, že jsem si napřed myslela, že je to opravdová sanitka. Ten kos je malinký, ale vydává neuvěřitelně hlasité zvuky. Prostě se nedá ignorovat. Můj muž na něj zkoušel pískat, ale kos to pochopil jako hru a začal pískat také."

Kos se usídlil na zahradě ve městečku Weston-super-Mare v dubnu a jeho repertoár se neomezuje jen na sanitky: předvádí i poplašné systémy aut a zvonění mobilů. Od východu slunce prý sedí buď na stromě nebo na střeše a těší se zpěvem.

"Za posledních dvacet let jsem se jen jednou setkal s kosem, který něco podobného dovedl," řekl k tomu Steven Dudley z Britské ornitologické společnosti. Talbotovi by si nejspíš měli připadat poctěni, že si kos vybral právě je. V pět hodin ráno by se tak ale cítil zřejmě málokdo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám