Hlavní obsah

VIDEO: Vítězkou Miss Universe 2008 se stala Venezuelanka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NHA TRANG
Aktualizováno

Vítězkou světové soutěže krásy Miss Universe se v pondělí stala dvaadvacetiletá Venezuelanka Dayana Mendozová. České zástupkyni Elišce Bučkové se v klání, které se konalo ve vietnamském městě Nha Trang, podařilo postoupit do užšího výběru 15 finalistek.

Článek

Mendozová převzala korunku nové královny krásy od své předchůdkyně Japonky Rijo Moriové. Ve finále porazila svoje největší konkurentky z Kolumbie, Dominikánské republiky, Mexika a Ruska. Do finální desítky se probojovaly také zástupkyně USA, Kosova, Austrálie, Španělska, Itálie.

Soutěže se účastnilo 80 krásek z celého světa, jejichž výkony ve finále sledovaly v přímém přenosu americké televize NBC milióny diváků ve 170 zemích. Vítězka Miss Universe dostane kromě finanční odměny či drahých šperků a šatů také roční bydlení v luxusním bytě v New Yorku nebo dvouleté studium na zdejší filmové škole.

:. Venezuelanka Dayana Mendozová během finálového večera Miss Universe ve vietnamském Nha Trangufoto: ČTK/AP/Vincent Yu

Američanka opět zakopla

Ve večerním finále se soutěžící předvedly v plavkách a ve večerních šatech. O rozruch se postarala zástupkyně Spojených států Crystle Stewartová, která při promenádě ve večerních šatech upadla. Stalo se to již druhý rok po sobě, kdy americká kráska v této soutěži upadla. Stewartová, která patřila k velkým favoritkám letošního klání, se po pádu rychle zvedla a pokračovala v soutěži, jako by se nic nestalo stejně jako její kolegyně Rachel Smithová loni v Mexiku. Ta se potom stala nečekaně hvězdou portálu YouTube, kde se videonahrávka s jejím pádem dlouho promítala.

:. Američanka Crystle Stewartová se sbírá ze země po pádu během finále Miss Universe 2008.foto: ČTK/AP/Vincent Yu

Krásky defilovaly před porotou, v níž zasedali mezinárodní experti na módu a také Donald Trump mladší, jehož otec, realitní magnát vlastní soutěž spolu s televizí NBC.

České krásky v minulosti v soutěži příliš neuspěly, žádné z nich se nepodařilo umístit v první trojce. Největší úspěch na mezinárodním poli krásy dosáhla Miss ČR 2006 Taťána Kuchařová, která předloni vyhrála v Polsku konkurenční Miss World.

Vítězka byla obětí únosu

Mezi účastnicemi letošního 57.ročníku soutěže jsou některé, které mají za sebou zajímavou zkušenost nebo mají zajímavé plány do budoucna. Sama letošní vítězka Mendozová byla ve své zemi unesena a tvrdí, že tato zkušenost ji naučila ovládat se i za velkého tlaku. Miss Albánie byla zase profesionální basketbalistka, Miss Argentina o sobě tvrdí, že má paranormální schopnosti, Miss Angola byla v letadle, které havarovalo při pokusu uniknout před konkliktem během občanské války v její zemi.

Nejmenší soutěžící byla letos Miss Salvadoru, která měří jen 1,6 metru. Nejvyšší naopak byly krásky z Jamajky, Mexika a Peru, které se chlubí výškou 1,8 metru.

Pořad moderovala hvězda amerických talk show Jerry Springer a vystoupila v něm zpěvačka Mel B z britské kapely Spice Girls.

Reklama

Výběr článků

Načítám