Hlavní obsah

Zemřela indonéská šamanka, která prý uměla prodlužovat přirození

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA

Stará indonéská šamanka Mak Erot, za kterou chodili muži s žádostí o zvětšení přirození, údajně zemřela minulý týden ve své obci Caringin na západě Jávy. Zprávu v pátek přinesla podle agentury AFP četná indonéská média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Vzhledem k legendám, které kolují kolem známé léčitelky a jejích nadpřirozených schopnostech, je ovšem třeba i tuto zprávu brát s rezervou. Média o její smrti totiž informovala už před několika lety. Její legenda je však v Indonésii, kde přežívá víra v černou magii, tak silná, že ji mnozí místní obyvatelé považovali za stále žijící.

Přední indonéský list Kompas, který také informoval o smrti Mak Erot na svých internetových stránkách, uvedl, že jí bylo 131 let. Smrt šamanky, která prý měla klienty z celého světa, zaznamenal i portál Detik.com.

Její vesnici stále navštěvují houfy mužů toužících po delším penisu

V Indonésii jsou stovky čarodějů, kteří tvrdí, že jsou žáky Mak Erot nebo jejími následovníky. Její vesnici stále navštěvují houfy mužů toužících po delším penisu. Podle Hajiho Babana, který se označuje za jednoho z vnuků léčitelky, přicházejí hlavně z arabských zemí a z celé Asie.

Podle všeobecného povědomí se Mak Erot vyznala ve vzácných bylinách a jejich míchání. Za jejich pomoci a také díky svým nadpřirozeným schopnostem prý uměla prodloužit mužské přirození, měla prý i léky na impotenci a proti předčasné ejakulaci. Její esoterické vlastnosti údajně zdědilo jejích pět dětí a šestnáct vnoučat.

Oznámení o smrti Mak Erot vyvolalo v pátek četné reakce na indonéských internetových stránkách. "To ne! Nikdy jsem neměl to štěstí setkat se s Mak Erot a teď je mrtvá. Nezbývá mi, než koupit si vakuovou pumpu," lamentuje jeden z jejích obdivovatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám