Hlavní obsah

Představitelka Nastěnky z Mrazíka dnes slaví šedesátiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Šedesáti let se 10. července dožívá ruská herečka Natalja Sedychová, známá především jako představitelka Nastěnky z filmové pohádky Mrazík. Pohádka z roku 1964 přinesla tehdy šestnáctileté Sedychové obrovskou popularitu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Představitelka Nastěnky ze známé ruské pohádky Mrazík Natalja Sedychová před čtyřmi lety v Dobřanech na festivalu dětských filmů Filmák

Článek

Stala se idolem mnoha ruských mužů, kteří snili o podobném polibku, jaký od ní dostal filmový Ivánek, a vyznávali jí lásku v tisících dopisů. Polibek s představitelem Ivánka Eduardem Izotovem byl přitom prvním v jejím životě a jak později přiznala, i nezapomenutelným intimním zážitkem.

Krom Mrazíka se však Sedychová, která v době natáčení studovala baletní školu a věnovala se krasobruslení, u filmu výrazněji neprosadila. Život zasvětila převážně baletu a teprve v důchodu se začala opět věnovat herectví, především divadelnímu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám