Hlavní obsah

VIDEO: Indka porodila v sedmdesáti letech dvojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena ze státu Uttarpradéš, které při získání nezávislosti Indie v roce 1947 bylo údajně devět let, přivedla o víkendu na svět dvojčata. Omkari Panwarová otěhotněla oplodněním „ve zkumavce“ a rodila císařským řezem v osmém měsíci. Chlapeček a holčička váží shodně 4,7 kila a podle lékařů jsou v pořádku.

Článek

Rodiče, kteří měli zatím tři dcery, tolik toužili po synovi, že na umělé otěhotnění utratili všechny úspory a ještě potřebovali půjčku.

„Měli jsme jen dcery, potřebovali jsme syna, aby se staral o rodinný majetek,“ vysvětlil neobvyklé rozhodnutí šťastný otec Čaram Singh. „Bůh naše modlitby vyslyšel.“ Panwarová svou sedmdesátkou překonává rekord jisté Španělky, která předloni porodila dvojčata v 67 letech.

Dívka porodila ve dvanácti letech

Naopak na umístění na druhém konci rekordů aspiruje dvanáctiletá maminka z Itálie: mladá Srbka, ilegálně provdaná za kosovského mladíka, porodila už v červnu v severoitalské Brescii. Manžela minulý týden zatkla policie – v Itálii je totiž pohlavní styk s osobou pod 14 let trestný. Podle policie domluvili svatbu páru jejich rodiče.

Mladíkovi rodiče prý zaplatili rodině Srbky 17 tisíc eur (asi 400 tisíc Kč), jedenáctiletou dívku pak loni její srbští příbuzní načerno přepravili do Itálie. Policie viní mladíka ze znásilnění a zotročování. Dvanáctiletá dívka i její dcerka jsou nyní v péči sociálních pracovníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám