Hlavní obsah

Maskované postavy na Wimbledonu jsou zřejmě prodejci automobilové značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Záhada, kterou vyvolaly dvě maskované postavy, jež vyděsily diváky na Wimbledonu i na jiných místech v Londýně, je zřejmě rozluštěna. Napsal to britský deník Daily Telegraph. Maskovaní "lidé bez tváře" jsou prý nejspíše prodejci jedné luxusní automobilové značky.

Článek

Při zadání hesla lidé bez tváře (faceless people) do internetového vyhledávače se totiž objeví stránka nazvaná Skutečný charakter a spojení na adresu www.facelesspeople.com.

Tuto doménu vlastní jedna autonobilováfirma. Stránka obsahuje nenápadné logo a nápis "Skutečný charakter vyjde najevo..." nad hodinami, které odpočítávají blíže neupřesněnou událost, která se má odehrát 21. nebo 22. července. Deník Telegraph z toho usuzuje, že by automobilka mohla zveřejnit velmi očekávaný model svého vozu.

Dvě postavy s obličeji zakrytými neprůhlednými maskami bez očí, rtů a nosu se kromě Wimbledonu objevily třeba také v obchodním domě Harrods na charitativní akci Eltona Johna i na veslařském závodě v Henley. Seděly téměř nehybně, vypadaly jako postavy z hororu a nikdo nevěděl, čeho chtějí dosáhnout.

Poté, co se poprvé dvě maskové postavy objevily na veřejnosti, rozpoutaly se vášnivé diskuse o jejich totožnosti. Jedni tvrdili, že to je druh akčního umění, jiní zase za maskami viděli pokus o reklamu, zatímco další slavný pár unikající objektivům fotografů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám