Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát kvůli zápachu kari

Novinky, jky
BĚLEHRAD

Letadlo společnosti British Airways muselo nouzově přistát poté, co se na palubě letadla rozhostil podivný zápach. Cestující se báli, že může jít o teroristický útok toxickým plynem. Let z Bělehradu do Londýna tak musel změnit svou trasu a urychleně se vracel zpět do Bělehradu, kde přistál za speciálních opatření.

Článek

Oficiální vyšetřování na letišti Nikoly Tesly v srbském hlavním městě Bělehradě však došlo k názoru, že zápach byl způsoben pouze výpary, které se dostaly na palubu z obřího kontejneru s kořením kari, který byl v zavazadlovém prostoru.

"Zápach se opravdu rozšířil z velkého balení kari," potvrdil srbský ministr pro ochranu životního prostředí. Nejdříve se záchranáři obávali, že může jít o nějakou kyselinu či chemikálie, které letadlo také převáželo. Chemikálie (sodium selenit Na2SeO3) ovšem zůstaly neporušené a bezpečnost letadla neohrožovaly.

Několik desítek pasažérů po nouzovém přistání na speciální bezpečnostní runway v Bělehradě z letadla uteklo. Záchranáři v plynových maskách pomohli křičícím pasažérům ven z letadla a teprve poté se vydali hledat co za zápachem stojí. Po několika minutách se zjistilo, že za něj mohl pouze velký náklad žlutavého koření.

Reklama

Výběr článků

Načítám