Hlavní obsah

Otec pěti dětí se samovolně mění v ženu

– LONDÝN

Otec pěti dětí Terry Wright začíná ve svých šedesáti připomínat ženu. A bude hůř, oznámili mu lékaři. Jeho tělo totiž produkuje obrovské množství ženského pohlavního hormonu estrogenu, který působí přeměnu jeho fyziognomie z mužské na ženskou. Muž z Birminghamu ztrácí vlasy, už deset let mu nerostou vousy, jeho pleť je jemnější, má návaly horka a rostou mu prsa.

Článek

Terry pracuje ve svém domovském městě jako barový zpěvák, tamní mládež ho ale začíná šikanovat a pokřikuje na něj na ulici „She-man“ – mužatka. O kauze poprvé informoval britský deník Sun.

„Začaly se mi posmívat děti v místě, kde žiju, volají na mě mužatko a jinými jmény. Jednou do mě vrazilo dítě a jeho matka řekla: ´Omluv se paní´. Moji kamarádi jsou šokováni mou vizáží, ale snaží se na tom vidět to pozitivní a říkají, že jsem docela hezky vypadající muž,“ svěřil se Terry se svým příkořím deníku Daily Telegraph.

Kvůli řídnoucí hřívě nosí paruku, jeho malý vzrůst ho ale činí ještě ženštějším. Podle krevních testů tvoří Wrightovo tělo obrovské množství ženského pohlavního hormonu estrogenu. Ale lékaři si s ním nevědí rady, podobný případ prý nikdy neviděli. Nemají žádný recept na to, jak proces feminizace zvrátit.

Ženou být opravdu nechce

Při některých typech rakoviny varlat dochází ke stejnému procesu, také některé léky na rakovinu prostaty mají podobné účinky. Ale zpěvák z Birminghamu ničím podobným netrpí.

„Jsem muž a nikoli žena. A nechci být ženou. Chci jen, aby se můj život vrátil do normálu,“ stěžoval si postižený. „Je to velmi neobvyklý případ,“ komentoval Terryho vyšetření profesor endokrinologie Richard Ross z University of Sheffield.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám