Hlavní obsah

Mladík objevil na svém účtu nečekaných 60 miliónů korun

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Mladý Brit z městečka Telford v hrabství Shropshire se nestačil divit, když vložil svou kartu do bankomatu. Na účtu se mu totiž objevily dva milióny liber (něco přes 60 miliónů korun), které tam neměly co dělat. Na vině byla pravděpodobně chyba banky Lloyds TSB, u které má chlapec účet.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Mladík si hned vybral 300 liber a šel na nákupy.

Článek

Šestnáctiletý William Bowen byl po chybě své banky dočasně učiněn multimilionářem. Teenager nelenil a okamžitě si vyzvedl 300 liber (9 000 korun), aby si mohl koupit iPod a nějaké nové oblečení. Informoval o tom Daily Telegraph.

Williamova matka Joanne uvedla, že je velmi rozlícená tím, že banka přivedla tímto způsobem účet jejich syna do dluhu. Po odečtení dvou miliónů liber z jeho účtu totiž skončil chlapcův zůstatek v mínusu, kam by se jinak nemohl jen tak dostat.

Cifru vidělo několik osob

"Vybral si 300 liber, zkontroloval znovu zůstatek na obrazovce a opravdu měl na účtu dva milióny liber. Bylo tam s ním navíc i několik kamarádů, kteří tu cifru viděli také a mohou to potvrdit. Navíc tu sumu vidělo i několik dospělých a jeden z nich to ještě později ten den také řekl zaměstnancům banky," řekla Joanne Bowenová.

"William šel ven a ještě ten den všechny vybrané peníze utratil. A jak by to udělal asi každý chlapec jeho věku, pořídil si iPod a nějaké oblečení," dodala Joanne, která ještě ten samý den zašla do banky, zjistila, že synův účet je 300 liber v mínusu a okamžitě si šla promluvit s manažerem.

Banka netuší, co se stalo

"Nejprve mi říkal, že není něco takového možné, ale když si prohlídl záznamy na účtu, tak prohlásil, že něco takového nedokáže objasnit. Tvrdil, že musí být pravděpodobně vadný bankomat, jinak si to prý nedokáže vysvětlit," řekla matka minutového boháče.

Mluvčí banky Lloyds-TSB Sara Evansová pouze uvedla, že poskytly detaily o chlapcově účtu péči o zákazníky, kteří se nyní pokouší prošetřit, co se vlastně stalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám