Hlavní obsah

Juniorští kuchaři trénovali s vařečkou

Právo, jan
PRAHA

Nejen sportovci mají své olympiády, nejen sportovci musejí pravidelně trénovat. Juniorský kuchařský tým, který bude naši republiku reprezentovat na 22. kuchařské olympiádě v německém Erfurtu, musí třeba za tři a půl hodiny připravit 110 porcí hlavního pokrmu. A vyladit nejen chuťově, ale třeba i tepelně všechna servírovaná jídla není vůbec jednoduché.

Článek

I když je olympiáda až v říjnu, musí se devět juniorů pravidelně scházet a secvičovat všechny postupy. Někdy se prý u toho i pořádně pohádají.

„Jídlo se neustále vyvíjí. Junioři si vymysleli, z čeho ho připraví, když jsme s ním začínali, nedalo se to moc jíst. Teď už mohou hosté ochutnat, jak jsme jednotlivé chuti vyladili,“ říká kapitán týmu Dušan Jakubec, který jeden z tréninků pořádal v neděli v pražské restauraci WoW.

:. Výtvory jsou nejen chutné, ale lahodí i oku. Foto: Miroslav Sova

Podávala se kombinace zauzeného hřbetu pyrenejského prasátka a ve vakuu vařeného bůčku z divočáka pod bylinkovou krustou s plněnou palačinkou na mandlovém pyré, konfitovanou zeleninou, houbovým ragú a plněným tempurovaným cherry rajčátkem.

Kluci - jejich věk nesmí na soutěži překročit čtyřiadvacet let - ukázali, že umí nejen vařit, našli si i čas na několik žertíků. Svým trenérům Věře a Martinovi Slezákovým naservírovali úhledné hamburgery s párky - až po chvíli přinesli připravené porce pyrenejského prasátka - kapitánovi týmu zase šermovali nebezpečně blízko nabroušenými noži u jeho auta

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám